lauantai 12. syyskuuta 2020

Mary Higgins Clark: Älkää tytöt itkekö

 


Clarkin uutuusteos Kiss the girls and make them cry julkaistiin pian myös suomeksi. Hän kuoli tämän vuoden tammikuussa on on mahtavaa saadä näitä myös täällä julkaistuna. Clarkin kustantaja suomessa on Tammi, joka valmisti tämän kirjan myös äänikirjana. Sen pituus on 11 tuntia ja lukijana Anni Tani.

Kirjan teemana on naisten ahdistelu työpaikalla. Erittäin suosittu uutisankkuri kutsuu nuoria työkavereita huoneeseensa iltaisin ja ahdistelee näitä. Tätä, tai muutakaan raakuutta ei kuvata kirjassa. Naiset maksetaan hiljaisiksi. Ehdoton vaitiolo on ehtona miljoonien korvauksille. Näillä nuoret ja työttömäksi jääneet naiset ovat ostaneet esimerkiksi kalliita asuntoja. 

Freelanstoimittaja Gina saa mystisen sähköpostin eräältä uhrilta. Kun Gina alkaa tutkia asiaa tarkemmin, hänelle selviää, että yhteyttä ottanut nainen on kuollut. Tietoa alkaa löytyä pikkuhiljaa lisää ja lisää ja myös mystiset kuolemat tapahtumien ympärillä lisääntyvät. Toisaalta sopassa on mukana tv-yhtiön lakimies, jonka tehtävänä on etsiä kaltoinkohdellut naiset ja maksaa nämä hiljaisiksi. Myös hän kohtaa matkan varrella vaikeuksia.

Kirja on sopivan jännittävä ja siinä sattuu ja tapahtuu koko ajan. Henkilöt tosin jäävät vähän ohuiksi, mikä johtunee siitä, että olen viimeaikoina lukenut paljon kirjasarjoja, joissa henkilöihin pääsee paljon syvemmälle. Kyllähän tämän kirjan parissa viihdyin ja luen jatkossakin Clarkin kirjoja. Olen niitä lukenut muutamia, mutta vielä paljon on lukematta. Jo pelkästään Celiassa on 32 Clarkin äänikirjaa.

Suosittelen kirjaa teemasta kiinnostuneille ja hieman pehmeämmän jännityksen ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

 1. Minusta on outoa, että Mary Higgins Clark kuoli tammikuussa 92-vuotiaana, ja vielä häneltä julkaistaan kirjoja.
  Luin kirjailijan dekkareita vuosia sitten, mutta sitten ne muuttuivat tosi viihteellisiksi "hömppädekkareiksi".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En löytänyt äkkiseltään tarkempaa tietoa, että milooin hän on tämän uusimman kirjoittanut. Liekö sitten jo saanut kirjoitusapua?

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.