lauantai 5. syyskuuta 2020

Rake Tähtinen: Musta joulu

 

Rake Tähtinen: Musta joulu. Painettu vuonna 2008, julkaistu äänikirjana 2020. Lukija Jarmo Mäkinen. Ensimmäinen osa Tähtisen Petäjämäki -dekkarisarjassa.

Kirjassa tutustutaan uusikaupunkilaiseen Petri Petäjämäkeen, joka kipuilee avioeronsa jälkeen. Hänellä on liian vähän aikaa käytettävissä tyttärensä kanssa ja joulun pyhät eivät helpota asioita. Varsinkin, kun silloin sattuu nuoren naisen surma, jota Petäjämäki kutsutaan tutkimaan. Onnekseen hän tapaa tutkimusten yhteydessä mukavan naisen, johon voisikin tutustua lähemmin.

Tunnelma kirjassa on mukavan lämminhekinen ja siinä ei mässäillä ihmisten ongelmilla sen kummemmin. Päähenkilöllä on omat ongelmansa, mutta ne eivät liity päihteisiin tai pelaamiseen. Siis aivan sellainen mukava päähenkilö. Nyt sitten odottelen, että sarjan jatko luettaisiin myös äänikirjoiksi. Pidin myös sarjan viidennestä osasta Kylmä käsi, joka myös vasta kuuntelin. 

Suosittelen kirjaa jännityksen ystäville. Annan kirjalle neljä tähteä.6 kommenttia:

 1. Olen tykännyt näistä Rake Tähtisen kirjoista. Odottelen uutta kirjaa, edellisestä on jo muutama vuosi. Tunnen jonkun verran Uuttakaupunkia, joten on kiva kulkea tutuilla seuduilla - Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Tuttuja paikkoja on kyllä mukava seurata kirjoissa, mutta kyllä nämä oudotkin paikat kuulostavat mukavilta.

   Poista
 2. Kuulostaapa kivalta tämä kirja, lämminhenkisyys ja se ettei mässäillä ihmisten ongelmilla. Kun jouluaiheista luettavaakin kohta taas tarvitaan, tämä sopii siihen tarkoitukseen. Minulle oli ennstään tuntematon kirjailija, joten kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä tosiaan nyt ilmestynyt uudestaan äänikirjoina. Toivottavasti myös jatkoa seuraa!

   Poista
 3. Tämä on mulla ollut lukulistalla jo jonkun aikaa. En ole aiemmin tutustunut Tähtiseen. Odotan innolla uutta tuttavuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa odotusta!
   Toivottavasti uusiakin julkaistaisiin pian!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.