maanantai 21. joulukuuta 2020

Jules Verne: Salaliitto

 


Jules Verne: Salaliitto, 1885. Äänikirjan julkaisija Celia. Tämä on niitä harvinaisia kirjoja, joita löytyy minulta myös painettuna omasta hyllystä. Tällä kirjalla sain täytettyä toiseksi viimeisen kohdan Helmet-lukuhaasteessa, eli:
47.-48. Kaksi kirjaa, joilla on hyvin samankaltaiset nimet 


Kreivi Mathias Sandorf valmistelee ystäviensä Ladizlaus Zathmarin ja Stephan Batoryn kanssa unkarilaisten vapautusta Itävallan hallinnasta. Petturit ovat kuitenkin saaneet selville suunnitelman ja myyvät salaliittolaiset poliisille saadakseen kreivi Sandorfin omaisuuden haltuunsa.

Saadessaan tietää pettureiden nimet salaliittolaiset pyrkivät pakenemaan ennen heille määrättyä teloitusta. Onni ei ole paenneille myötäinen, vaan he joutuvat uudelleen kavalletuiksi ja Mathias Sandorf joutuu lopulta jatkamaan pakoaan yksin. Viimeisellä epätoivoisella ponnistuksella Mathias Sandorf heittäytyy Adrianmereen ja katoaa häntä jahtaavien santarmien luotisateessa.

Tarina siirtyy viisitoista vuotta eteenpäin ja salaliiton petturit elävät ylellistä elämää kreivi Sandorfilta takavarikoidulla omaisuudella.

Seikkailut jatkuu ympäri Välimerta, jossa on kokonainen saari käytössä sekä täysin sähkökäyttöisiä pikaveneitä. Tarinaan myös liittyy koskettava rakkaustarina. Alkuun oli vaikea päästä, kun kirjassa oli paljon henkilöitä ja äänikirjana lähes kaikki tuntuivat alkavan s-kirjaimella. Mutta pikkuhiljaa roolit alkoivat selventyä... Hyvä kirja ja mukavaa ja sopivan jännittävää kuunteltavaa. Tämä ei ole parhaita Vernejä, mutta olen lukenut vain kerran aikaisemmin, enkä muistanut tapahtumia ennestään.

Suosittelen Vernen kirjoja kaikille. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.