keskiviikko 9. joulukuuta 2020

Lucu Foley: Jahti

 

Lucy Foley: Jahti. Otava 11/2020. Äänikirjan pituus on noin 10,5 tuntia ja sen lukee Outi Vuoriranta.

Kaikki on kutsuttu, kaikki ovat epäiltyjä. Kuka on murhaaja, kuka uhri?

Yhdeksän kolmekymppisen lontoolaisen tiivis kaveriporukka matkustaa uudenvuoden viettoon syrjäiseen lomakylään Skotlannin Ylämaille. Ystävien välillä kytee kuitenkin pinnanalaisia jännitteitä ja yksi jos toinenkin piilottelee likaisia salaisuuksia.

Lomanvietto saa karmean käänteen, kun yksi joukosta löydetään murhattuna. Samaan aikaan lumimyrsky eristää lomakohteen, ja henkiin jääneet ovat loukussa. Onko yksi heistä murhaaja?

Periaatteessa kirjan asetelma on mielenkiintoinen ja syrjäinen sijainti vaikuttaa mukavalta. Mutta. Kirjaan kuunnellessa toteutus kuitenkin tuntuu tökkivän. Jo alkuasetelma, jossa käytetään minä-kertojaa, kuulostaa ikävältä. Henkilöt tuntuvat lapsellisilta ja tarinan kulkukaan ei innosta.

Voin kuitenkin suositella kirjaa jännityksen ystäville, koska makuja on monenlaisia. Koska puitteet on kivat, annan kirjalle kolme tähteä.

2 kommenttia:

  1. Voi harmi, juonto kuulostaa todella ihanalta! Jännittävä suljetun paikan trilleri, lumimyrskyn eristys... ihan parasta mitä voi olla. Ja sitten onkin pettymys. Voi olla että kuitenkin kokeilen tätä kirjaa. Ei kolme tähteäkään ihan huono arvio ole.

    VastaaPoista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.