sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Susanne Schemper: Sikolätti

 




Susanne Schemper: Sikolätti, 2020, kustantaja Saga. Lukija: Jonna Järnefelt.

Tina elää yksinään maaseudulla kahden kissansa kanssa. Hänen miehensä Ulf on kuollut hiljattain, mutta Tina ei sure miestään – hän on vihdoin päässyt vapaaksi väkivaltaisesta suhteesta. Kun Tina ystävystyy naapuriin muuttaneen Sannan kanssa, vanhat painajaiset tuntuvat heräävän eloon. Sannan ja hänen miehensä Matsin elämä ei vaikuta onnelliselta. Sannan ja Matsin pieni poika Noa muistuttaa Tinaa hänen omasta pojastaan – pojasta, joka ei ikinä antanut anteeksi äidilleen sitä, ettei tämä jättänyt väkivaltaista miestään. Voisiko Tina tehdä jotain, jotta Sanna ja Noa säästyisivät samalta kohtalolta?

"Sikolätti" on Susanne Schemperin trillerimäinen ihmissuhderomaani, joka kertoo perheväkivallasta. 

Susanne Schemper on ruotsalainen kirjailija, joka on syntyjään Halmstadista. Päivisin Schemper työskentelee kehityspäällikkönä Göteborgin kaupungilla, mutta vapaa-aikanaan hän pyrkii kirjoittamaan mahdollisimman paljon. Schemper debytoi vuonna 2016 "#Älska noveller – 30 nyanser av saknad" -nimisessä novellikokoelmassa.

Niin, perhedraamahan tässä on kyseessä. Ei sinänsä mitään jännittävää tai muuta tunteita herättävää. Kyllähän tämä meni näin välipäivien ratoksi.

Annan tälle kirjalle 3- tähteä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.