perjantai 24. huhtikuuta 2020

Karin Fossum: Rakas PoonaKarin Fossum: Rakas Poona. Luin vuosia sitten tämän norjalaisen kirjan, joka on ilmestynyt vuonna 2001. Pidin kirjasta kovasti ja sain innotuksen uuteen lukemiseen Donna mobilen kirjablogista. Tämä kirja on mielestäni paras Fossumin teoksista. Kirja kuuluu Konrad Sejer -sarjaan, ja poliisit Sejer ja Skarre vierailevat kirjassa kuten, suurimmassa osassa Fossumin kirjoissa, jotka olen kaikki lukenut. Harmi, että niitä ei ole enempää suomennettu!

Sympaattinen Gunnar myy maatalouskoneita pinellä paikkakunnalla Norjassa. Hän on yksinäinen ja hoitaa arkeaan siskonsa Marien kanssa. Gunnar ihastuu Intiaan ja intialaisilta näyttäviin naisiin ja päättää lähteä etsimään itselle vaimoa Intiasta. Kehnolla englannilla hän onnistuu löytämään ihastuttavan naisen ravintolan tarjoilijasta ja pari rakastuu ja menee Intiassa naimisiin. 

Molemmat palaavat hoitamaan asiansa kuntoon ja Gunnar odottaa vaimoaan, Poonaa kotiin lentokoneelta, kun hänen siskolleen tapahtuu onnettomuus ja Gunnar ei pääsekään Poonaa vastaan lentoasemalle. Tästä alkaakin jännittävä seikkailu. Mitä sitten onkin tapahtunut, alkaa pikkuhiljaa selvitä.

Kirjan tunnelma on mukavan rauhallinen ja jollain tapaa lämminhenkinen. Mitään raakuuksia varsinaisesti ei tapahdu. Oman tiensä kulkijaan voi hyvin samaistua ja milenkiinnolla seurata, miten tapahtumat etenevät. Myös poliisi Sejer on sympaattisen oloinen hahmo ja alleeviivaa kirjan tunnelmaa. Loppuratkaisua saa odottaa pitkää ja erilaisia vaihtoehtoja pallotellaan kirjan mittaan.

Suosittelen lämpimästi tätä kirjaa pehmeämpien skandidekkarien ystäville. Kirjan parissa aika kuluu sujuvasti ja mukavasti. Annan tälle kirjalle neljä ja puoli tähteä.


4 kommenttia:

 1. Kiitos lukuvinkistä. Muistaakseni olen lukenut jonkun Fossumin kirjan, mutta en ainakaan tätä. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tämä kyllä kannattaa lukea!
  Hyvää viikonloppua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiva kuulla!
   Toivottavasti sinäkin viihdyt tämän parissa!

   Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.