keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Clare Mackintosh: Tummat vedet

 

Tämä uutuus on julkaistu 8.8.22. Äänikirjan pituus on 15 tuntia ja sen lukee Krista Putkonen-Örn. Kirja aloittaa uuden pohjois-Walesiin sijoittuvan sarjan, jonka päähenkilö on Ffion Morgan. Edellinen trilleri oli niemltään Panttivanki, ja se sai 5- tähteä.

*
Juhlien isäntä kuolee keskiyöllä. Aamun sarastaessa kaikki vieraat ovat epäiltyjä.

Rhys Lloydin vapaa-ajanasunto Mirror Laken rannalla on uudenvuodenaattona täynnä vieraita ja samppanja virtaa. Luksuslomakylä houkuttelee walesilaiseen pikkukylään isokenkäisiä Englannin puolelta. 

Kaikki eivät kuitenkaan ole paikalla nauttiakseen. Vuoden vaihtuessa Rhys on jo kuollut. 

Seuraavana aamuna hänen ruumiinsa löytyy järvestä, jonka halki kulkee Englannin ja Walesin raja. Etsivä Ffion Morganilla on paitsi krapula, myös epäiltyinä niin kaikki kyläläiset kuin lomavieraat. Moni toivoi Rhysin kuolemaa, mutta kuka hänet tappoi?

Kylässä, joka kätkee näin monta salaisuutta, murha on vasta alku.

Valloittava rikosetsivä Ffion Morgan on jylhään Pohjois-Walesiin sijoittuvan uuden jännärisarjan sydän.

*
Mackintoshin aiemmat kirjat ovat olleet trillereitä ja ne ovat olleet tosi hyviä. Tämä kirja on taas perinteinen dekkari ja aloittaa uuden sarjan. Tapahtumat sijoittuvat Walsin ja Englannin rajalle ja molempien poliisivoimat yhdistävät voimansa. Yllättäen poliiseilla onkin jotain yhteistä ja aloitus on nolo. Onneksi yhteistyö kuitenkin toimii...

Syrjäisen järven rannalla on luksus-lomakylä, jonne ollaan tultu taas viettämään joulua ja uutta vuotta. Perinteisellä uuden vuoden uinnilla löytyy kuollut mies, yksi huvila-asukas ja tunnettu laulaja. Epäiltyjä on runsaasti, mutta vain rajatussa joukossa pysyviä ja väliaikaisia kyläläisiä. Yhdellä jos toisella tuntuu olevan suhteita ja pikku hiljaa alkaa vyyhti purkautua. Loppuun asti riittää uusia käänteitä.

Olin vähän pettynyt kirjan tavanomaisuuteen, mutta aion kyllä seurata sarjaa jatkossakin. Suosittelen kirjaa kaikille dekkarien ystäville. Annan tälle kirjalle 4- tähteä.

2 kommenttia:

  1. Tässä dekkarissa oli paljon hyviä juonenkoukkuja, niissä Mackintosh on aivan ylivoimaisen hyvä ja samoin lopetuksessa. Tykkäsin, vaikka minun makuuni kirjassa oli liikaa henkilöitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varsinkin äänikirjana henkilöitä oli vaikea hahmottaa.

      Poista

Jätähän rohkeasti kommenttisi, ideasi tai muu viestisi.
Yritän vastata kaikkiin kommentteihin.